zondag 11 december 2011

Dagboekquiltje

In oktober ben ik naar een workshop van Ineke Berlyn geweest met als onderwerp transparant landschapje. Het quiltje is een paar blogs terug ook geplaatst. Nu was ik zelf ook al bezig geweest met transparante materialen naar aanleiding van het boek van Margaret Beal: Fusing fabric. Zij zet de stoffen met de soldeerbout aan elkaar. Dat moest natuurlijk uitgeprobeerd worden. Dus samen met José ben ik een zondag in oktober aan stof branden geweest. Dat stinkt trouwens behoorlijk, dus je moet goed ventileren! Misschien ook verstandiger om dat zomers buiten te doen. Je kunt er trouwens ook leuke collages op synthetisch vilt mee maken. Dat komt later nog wel eens terug.
Ik heb een aantal organza's en tules gebruikt en daar een collage van gemaakt. In het boek stond een leuke schets op het quiltje dat met de naaimachine was gemaakt. Nu kan ik verder niet goed tekenen, maar ik ben dol op deze boom maken. Dus niet lang getwijfeld en ik heb mijn favoriete boom met de naaimachine op het lapje "getekend".

13 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Prachtig die boom (zoals ze er nu buiten uitzien)op die transparante ondergrond. Ga ik beslist ook een keer uitproberen. groeten van liesbeth

nadia zei

Mooi geworden Marjolijn, leuke techniek is dat hè organza aan elkaar smelten en versnijden met de soldeerbout (ik heb het boek van haar ook, en ooit eens een workshop gevolgd gegeven door Olga Prins)

jacq zei

echt heel erg mooi!

Aart zei

Leuke techniek lijkt me, daar moet je me maar eens meer over vertellen!
http://quiltaart.blogspot.com

Johanna Zweden zei

Wat schitterend, wat een leuke techniek en wat effectief
Groetjes Joke

Hannie de Beer zei

Leuk hoor deze techniek.Je hebt er iets moois van gemaakt! Het boek van Ineke Berlijn heb ik ook. Maar het "lassen" van de organza heb ik nog nooit gedaan. Heb je er een speciale soldeerbout voor nodig? De mijne is met een spitse punt door manlief zelf geslepen! Wel deed ik "fusing" proefjes op vilt en fluweel en het wegbranden van de lagen organza bij Anette Jeukens.Pas ik nog regelmatig toe. Zo zie ik weer steeds nieuwe mogelijkheden op de blogs!

Christel Sins-Camp zei

Ja, Marjolijn. Mooie techniek waar we meer over willen weten!
Tijd voor een blog-workshopje...

Siny Nijmeijer zei

Leuk resultaat Marjolijn!
Groetjes,
Siny

Janny de Roo zei

Wow..wat een prachtige boom....! Ik kan me voorstellen, dat je er helemaal door in "de mood"" gekomen bent....Zien we nog meer werk verschijnen, door toepassing van deze techniek...?

Nienke zei

Wat leuk dat de achtergrond zoveel goeds doet voor de boom, ken je de schilder Hilaire? Google er maar eens op, hij vult de vakjes in de boom, gemaakt door de takjes, subtiel met kleuren, dit doet me er aan denken, ik vind het erg mooi!

christina zei

die boom blijft het goed doen he. Ben jij even blij dat er nu geen bladeren aan zitten.

Zonja zei

Eens kijken of het nu weer lukt om iets te plaatsen.........Wat weer een prachtige boom Marjolijn!!

Aart zei

Na het lezen van dit bericht ben ik eens even in de bibliotheek van het quiltersgilde gaan neuzen en heb het boek gelijk aangevraagd. Vandaag lag het, met nog 2 anderen in de brievenbus.
http://quiltaart.blogspot.com