zondag 27 mei 2012

Prachtig weer en drukke dagen

De afgelopen tijd was het erg stil op mijn blog, maar ik heb zeker niet stilgezeten. Om te beginnen heb ik mijn quiltje voor De-Uitdaging afgemaakt met het thema: Water. Dat viel nog helemaal niet mee. Om te beginnen had ik door het Tsjechov project helemaal geen tijd om aan dit thema te denken, laat staan te werken. En dat blijkt voor mij dus echt een handicap. Ik besteed veel tijd aan het denkwerk en geleidelijk aan komt er dan een quilt tevoorschijn. Dat wilde nu maar niet lukken. Tot ik opeens bedacht dat ik nog bezig was met een quiltje dat ik vond lijken op de aarde, gezien vanaf grote hoogte. Ik zie hierin een waterpartij (meer of zee) met bergen erom heen. De ondergrond is een zelfgeverfde lap die versierd is met tule en rijkelijk is voorzien van stiksels en diverse garens.

It was very quiet on my blog, but I have done quite a lot. First I have finished my quilt for De-Uitdaging with the theme: Water. That wasn't easy at all. Because of the Tsjechov project I didn't have time to work on this quilt. I even couldn't think of it and that is a big handicap for me. Thinking of a theme is the start of a new quilt. Suddenly I realized I started earlier this year a quilt, that looked like the earth seen from a great distance. I see water and mountains in it. The quilt is a handdyed fabric with tulle and a lot of thread.

Gisteren ben ik gaan shoppen met mijn dochter. Dat was best spannend, want we gingen op zoek naar een trouwjurk.  Na een lange passessie was er toch een keus gemaakt. Helaas, ik kan jullie niets laten zien, dat blijft voorlopig nog geheim

Yesterday I did some shopping with my daughter. We had to look for a bridal dress. She has chosen a beautiful dress. I can't show you, it must be kept a secret of course.

En vandaag veel in de tuin gewerkt. Wat een heerlijk zomers weer. Ik heb er in ieder geval van genoten en heb een lekker kleurtje gekregen. De irissen staan momenteel prachtig in bloei. Wat een prachtige tekening zit er in deze bloemen. Ook heel insperend om eens wat mee te gaan doen.

Today I have worked in the garden. It was a beautiful warm day, like summer. The irises are full in bloom. They are so beautiful and very inspiring.


Dit is een heerlijk plekje in de tuin waar ik nog heerlijk van de zon heb zitten genieten met een klein handwerkje. Het kabbelende beekje en de buddha werken zeer rustgevend.

This is a lovely place in my garden where I sat in the sun with a little embroidery. This little stream and the Buddha are a very peaceful place.


12 opmerkingen:

Hannie zei

Ik zei het al op de blog van de Uitdaging: Een heel bijzondere verwerking van het thema. Prachtig,en goed gevonden!

Inderdaad met dit weer bloeit alles volop. Ook hier staan de irissen prachtig. Maar voor mij is het overdag te warm nu, met 27 graden! om in de tuin te werken, Doe ik smorgens vroeg! Maar wel lekker in de schaduw met een handwerk!
gr. Hannie

meta zei

Kortom, een lekker weekend, dus!

Johanna Zweden zei

Wat schitterend, en wat mooi van kleur,
Wat staan de irissen er mooi bij
Fijne pinkstermaandag groetjes Joke

Janny de Roo zei

Een prachtig quiltje Marjolijn, ofschoon het geheel mij meer aan iets bloederigs doet denken. Als je zou zeggen dat het een stuk vlees zou moeten voorstellen, had ik dat ook geloofd, maar het blijft prachtig. Ik heb je foto wel even opgeslagen in mijn bestand. Bij mij komt er weinig uit handen op dit moment, maar wie weet de komende week, als de temperaturen weer iets gaan zakken..... Je zult zien dat we uitgerekend zondag weer slecht weer hebben, als we op de Fair in Valthe moeten staan.....Nou ja, we zien wel !

José zei

De rand heeft echt iets toegevoegd. Het is mooi geworden.
Als je stekjes krijgt van de irissen houd ik me aanbevolen!

nadia zei

Hoi Marjolijn, een prachtig quiltje heb je gemaakt (ik moest ook even zoeken naar het water :) maar zoals je al zei: "Soms ligt de oplossing nabij") Gefeliciteerd met het voorgenomen huwelijk van je dochter, wat lijkt het me speciaal om samen voor een bruidsjurk op pad te gaan (hoop dat in de toekomst ook mee te mogen maken)Geniet vandaag ook nog lekker van de zon en tot horens! Nadia

Christina zei

Het is inderdaad net een landkaart. Zeker goed gelukt.

En wat spannend dat je dochter gaat trouwen. Hopelijk hebben jullie een mooie jurk kunnen vinden.

Beth zei

I love this piece. It reminds me of the mountainous regions in Pakistan and Afghanistan with all the red rock. Just beautiful.

Doris zei

Sieht alles wunderschön aus. Auch dein Garten.
Grüsse aus den Bergen
Doris

Zonja zei

Weer heel speciaal Marjolijn!!
En wat zijn de Irissen mooi zeg!!

Nienke zei

Prachtig het rode quiltje, hoe langer je er naar kijkt, hoe meer je er in ziet.
En een trouwjurk uitzoeken, dat is toch heel speciaal, wat heerlijk om dat samen te kunnen doen!!

Siny Nijmeijer zei

Weer een leuke uitdaging geworden hoor!