zondag 30 augustus 2015

back in town

Het lijkt natuurlijk alsof ik de laatste tijd niets doe, maar niets is minder waar. Ik ben ontzettend druk met de tentoonstelling van Colorminds van 9 t/m 13 september in de Bergkerk in Deventer. Daar moet veel nieuw werk voor komen en de productie is nog in volle gang. 

In de laatste Quilt en Zo staat een aantal leuke artikelen over onze groep. 

Daarnaast ben ik ook heel druk met de voorbereidingen voor een aantal workshops. O.a. een basiscursus stofverven bij Cordi atelier in Groningen en bij De Witte Pimpernel in Oene. We gaan daar kleurencirkels verven en daarnaast ook nog kleurgradaties. Het is een echte complete basiscursus waarna je in staat bent alle kleuren te verven. Het is ook belangrijk om te weten wat en waarom je bepaalde processen doorloopt. Dat voorkomt teleurstellingen in de toekomst. Als de tijd het toelaat is er zelfs ruimte voor een klein stukje kleurenleer.Voor aanmelding kun je terecht bij de verschillende quiltwinkels. 


Bij het Quiltpalace in Staphorst staan twee andere workshops in de planning. De ene is: Zeg het met bloemen.... Dit is een quilt 2-daagse waarin je een klein quiltje van 30 x 40 cm kunt maken. Onderwerp is natuurlijk een bloem. Dat mag een patroon van mij zijn, maar je kunt ook een eigen foto omzetten in stof. De bloem wordt opgebouwd door middel van applicatie, acrylverf en diverse garens. De afwerking kan met een passepartout en lijst. Je gaat dan met een compleet kunstwerk naar huis. 
Daarnaast is er nog de workshop Schots en Scheef, deze wordt ook  bij het Quiltpalace in Staphorst gegeven. De basis is een balipop of jellyrol die in een leuke snijtechniek wordt verwerkt. Niet volgens een vast patroon, maar 'schots en scheef'. De tussenbanen gaan er weer een mooi geheel van maken. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe de quilt wordt opgebouwd. De workshop bestaat uit 2 lesdagen. Tussen de lesdagen zit voldoende tijd om de basis van de quilt grotendeels klaar te maken, zodat op de tweede lesdag de top afgemaakt kan worden.En ik beloof dat ik weer regelmatig nieuw werk zal laten zien. Er is nog veel in te halen, want ik heb veel nieuw werk gemaakt. De komende weken zal ik telkens wat werk showen. 

13 opmerkingen:

Aart zei

Fijn dat je zo lekker bezig bent. Hier van het zelfde laken een pak.

Hannie de Beer zei

Wat geweldig die workshops. Voor mij te ver, maar evengoed wens ik je succes!
De Quilt en Zo heb ik vorige week gekocht, heel bruikbaar de ook die van jou. Ik heb nog een stapel geverfde lappen in kleurgradaties liggen, waar ik zeker mee aan de slag kan, met jou artikel. En natuurlijk kom ik naar de Bergkerk!
Gr Hannie

Webredactie zei

Je bruist van de activiteiten en daar gaan veel mensen van meegenieyen!

Leny Huneman zei

Zo, jij zat inderdaad niet stil, wat een energie. Heel veel succes met je plannen.

miekequilt zei

Leuk weer wat van je te horen. Heerlijk dat je zoveel cursussen kunt gaan geven. Veel succes!!

Unknown zei

Je bent lekker bezig Marjolijn, veel succes!

Beth zei

Good to hear from you and I am looking forward to seeing your upcoming post/work.

Marloes zei

Veel succes met de tentoonstelling en je workshops! Je hebt inderdaad niet stil gezeten :-)

Jo Huijsman zei

Ik ga je volgen en ben reuze benieuwd.

els zei

je bent weer goed bezig. Jammer dat ik te ver af zit om een van je workshops te volgen. Veel succes, ook met de tentoonstelling.

Anita zei

Wat een leuke cursussen ga je geven. Je bent super creatief bezig en nog even en dan is de mooie tentoonstelling. Ben zo benieuwd, succes met alles.

الرحمه للتنظيف zei


شركة تنظيف منازل بالجبيل افضل شركة خدمات منزلية بالجبيل نظافة شاملة مع التعقيم والتلميع وابادة الحشرات شركة تنظيف بالجبيل شركة المثالية هي افضل شركة نظافة بالجبيل والمنطقة الشرقية تقدم لعملائها افضل جودة وارخص الاسعار بالاضافة الي تقديم الخدمات من خلال عمالة مدربة وذات خبرة كبيرة بمجالات التنظيف ومكافحة الحشرات , فلا تتردد في الاتصال بشركة تنظيف بالجبيل للحصول علي كل ما هو مميز ولضمان الحصول علي منزل امن نظيف راقي خالي من المواد الضارة والميكروبات

شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة تنظيف بالجبيل

الرحمه للتنظيف zei


شركة تنظيف منازل بالخبر
شركة تنظيف مسابح بالخبر
شركة تنظيف مكيفات بالخبر