zaterdag 3 maart 2012

Dagboekquiltje 1e kwartaal

Tijdens de masterclass van Mirjam Pet zijn we bezig geweest met een ontwerp voor een quilt te maken. Mijn thema was "tempel" geworden. Geïnspireerd door mijn reis door China in 2005 ben ik aan de gang gegaan met kleuren die ik bij China vond passen met daarbij een teken dat voor mij een tempel verbeeld. Het is dus geen bestaand Chinees teken. Het geheel is wat extra blinkend gemaakt met goud folie. De grote quilt zal zeker niet een uitvergroting van dit quiltje worden, maar het is wel een goede bron om verder mee te gaan.
De achtergrond in crazy patchwork vind ik zelf wel leuk om te doen en ook het vele quilten is iets waar ik graag mee bezig ben. Zal t.z.t. wel worden vervolgd, want ik heb al leuke materialen voor een quilt verzameld.


During the masterclass by Mirjam Pet we have made a design for a quilt. My theme was "temple". It is inspired by my trip to China in 2005. I have chosen colors of China and a character that says for me "temple". It is not a real Chinese character. Embellished with some foil-on. The big quilt will be inspired by this little one, but not a real copy. I have already collected some beautiful Chinese materials.
I love the background in crazy patchwork and the freemotion quilting as well.


8 opmerkingen:

Gingini zei

Dat ziet er heel goed uit! Mooie achtergrond en ik kan me heel goed vinden in je tempeltekens. Dit is alvast een goed houvast voor een prachtige China-quilt!

Aart zei

Mooi ontwerp voor een quilt, goede kleuren en al heb je het tempelsymbool zelf verzonnen, het komt goed over. Succes met de eigenlijke quilt.
http://quiltaart.blogspot.com

Hannie zei

Prachtige crazy patchwork achtergrond,je denkt meteen aan China,ook mede door de kleuren en goudaccenten! Goed bedacht het teken voor "tempel" Ik ben erg benieuwd naar het grotere werk?

Nienke zei

Mooi van opzet!

christina zei

het is net een echt chinees teken

Siny Nijmeijer zei

O Marjolijn, mooi!

Dea zei

Prachtig! Door de kleuren van de achtergrond en dat sterke 'Chinese' teken, komt het heel krachtig over.

Zonja zei

Wat een prachtige kleuren!!
Dat beloofd nog wat....