donderdag 29 maart 2012

met een ijsbreker door het ijs

Het thema voor de ARTfor12 groep was dit kwartaal "ijs".
Ik vond het een lastig onderwerp. Ik heb niet zoveel met ijs en kou. Met mindmapping kwam ik al richting ijsvogel en ijsvlinder, maar ik vond toch dat ik te ver van het thema kwam. Het zijn in ieder geval wel extra onderwerpen waar ik zeker nog eens wat mee ga doen.
Al zoekend op het internet kwam ik foto's tegen van ijsschotsen waar net een ijsbreker doorheen is gevaren. Dat vond ik wel een aardige onderwerp en gaf genoeg inspiratie. Dit is het dus geworden.
De ondergrond is een diep donkerblauwe zelf geverfde lap. De witte ijsschotsen zijn uit een commerciële lap geknipt met een zachte parelmoerglans erop. Op de foto is het niet goed te zien, maar het geeft een sprankelende glans aan het ijs.

The theme for the ARTfor12 group was "ice".
I didn't like this theme very much, because I don't like ice and cold weather. I was thinking of an "ijsvogel" (literal "icebird" but in english kingfisher) and "ijsvlinder" (free translated: ice butterfly, I don't know the english name), but thought it was to far from the subject. By searching the internet I found photos of ice broken by an ice breaker.
The dark blue fabric is handdyed, the white is a commercial cotton with a lovely satin gloss that makes the ice sparkle.

6 opmerkingen:

Hannie zei

Een zeer sprekend ontwerp. Eenvoud is soms het mooiste! Dat geldt zeker voor dit ontwerp!

meta zei

Mooi uitgebeeld!

Janny de Roo zei

Het moet maar in je opkomen....? Leuk gedaan !

Siny Nijmeijer zei

Daarvoor was dat lapje nodig.
Mooi uitgebeeld!

Zonja zei

De ijsbreker is goed bezig geweest!!
Leuk idee.

Corinne zei

Prachtig uitgebeeld. Heel herkenbaar. Ik zou dit werk graag in het echt willen zien!!!