zondag 1 april 2012

2-daagse workshop met Susan Brubaker Knapp

Gisteren en vandaag hadden we 2 workshops van Susan Brubaker Knapp. Deze werden gegeven bij Cordi Atelier in Groningen. We hadden 2 geweldige dagen. Susan vond het, geloof ik, net zo leuk als ik om samen op de foto te gaan. We "kenden" elkaar al via Facebook. Toch leuk elkaar eens in het echt te kunnen ontmoeten.

Yesterday and today we had a 2-day workshop with Susan Brubaker Knapp in Groningen. We had 2 wonderful days. We met already on Facebook, but it is so much nicer to meet in real!
De eerste dag was "threadsketching", oftewel tekenen met draad. We gingen uit van een libelle. Het lijfje is van stof, de vleugels zijn met freemotion op de naaimachine gemaakt. Ik ben uitgegaan van een zelfgeverfde lap.

The first day was "threadsketching", that means painting with thread. We made a dragonfly. The body is made of fabric, the wings are made by freemotion on the sewing machine. The underground is a handdyed fabric.

En hier nog een detail, kun je de vleugels iets beter zien. Ook dat ze nog lang niet klaar zijn.

Here you can see a detail to have a better look. It isn't finished yet, as you can see.


De tweede dag was schilderen op stof: "wholeclothpainting". Ik had een hibiscus uitgezocht en ben hier druk aan het werk.


The second day was a wholeclothpainting. I had chosen a hibiscus. Here you can see me working.

Tot zover ben ik gekomen. Geen geweldig scherpe foto, maar het geeft toch wel een idee. Nu moet er natuurlijk nog flink gequilt gaan worden. Ik ben zelf niet ontevreden over het resultaat. En vooral kijk ik terug op twee gezellig leuke dagen.

This is what I have made today. Not a perfect photo, but this gives a good impression of what I have done. Next step is a lot of quilting. I am satisfied about the result. These were two lovely days


Leuk om daar ook Dea te ontmoeten (ook haar kende ik alleen via het internet) en natuurlijk kom je er altijd nog meer bekenden tegen. Ook op het blog van Christina kun je over deze 2 dagen lezen. Zo leuk al die verhalen!

It was very nice to meet Dea (I knew her by the internet) en of course I met some more friends. On Christina and Dea's blog you can read more about these workshops.

13 opmerkingen:

Ineke zei

Ik zag jullie bezig op het blog van Susan. Moet geweldig geweest zijn met mooie resultaten.

Nienke zei

Niet ontevreden? Prachtig! Klinkt als superdagen.

Doris zei

Tolle Sachen habt ihr da gemacht.

Chriss-Cross zei

Ik ben zeer benieuwd naar alles wat ze te vertellen heeft: maandag en dinsdag ga ik naar de workshops in Bunschoten!

Siny Nijmeijer zei

Wat is het mooi!!

Hannie zei

Op de blog van Susan en ook op die van Christina zag ik jullie bezig en ook al wat resultaten. Maar zo met je eigen foto's is het wat duidelijker. prachtig je wergave van de Libel. En ook je Magnolia is schitterend. Heel geslaagde workshops neem ik aan!

miekequilt zei

Nu ga ik tcoh echt beter kijken op de site van Cordi. Wat een leuke cursussen/workshops geven ze daar. En wat een mooie dingen heb je weer gemaakt.

meta zei

Geweldig, een workshop van een FM quilting expert!

Janny de Roo zei

Oh....die libelle is echt al een juweeltje om van de Hibiscus maar te zwijgen. Wat je in twee dagen al niet kunt leren..!

christina zei

Wat me opviel was dat ik niet totaal uitgeput was na 2 dagen les. Zegt ook iets over de juf toch?! Het was echt heel leuk.

Corinne zei

Echt een fijne workshop. Ik heb vandaag wholeclothpainting gedaan en morgen is treadsketching aan de beurt. Grandioos dat de cursussen ook in midden Ned gegeven worden. Prachtige libelle heb je gemaakt en de Hibiscus is ook prachtig geworden.

Zonja zei

Helemaal GEWELDIG!!
Wat heb je weer een Super en leervol weekend gehad.
Hier kun jij je weer helemaal op uitleven.
Veel succes verder.

Anoniem zei

Uit de reacties was het een zeer geslaagde cursus. De resultaten mogen gezien worden.
Met welke verf hebben jullie ingekleurd?
IngridL