dinsdag 29 januari 2013

resultaten sneeuwverven

Vorige week was er nog een flink pak sneeuw gevallen, maar door de 3-daagse workshop van Eiln in Tilburg was ik niet aan het sneeuwverven toegekomen. Afgelopen zondag op de valreep toch nog maar een paar bakken neergezet, zoals jullie in mijn vorige blog konden lezen. Het is maar goed ook, want inmiddels is het hier weer groen en erg nat.
En hier dan de resultaten. Het is wel duidelijk dat ik net een paar dagen vouwen achter de rug had. Dat zit er dus nu ook sterk in. Maar nu met heel andere resulaten. De ene is natuurlijk wat beter uitgevallen dan de andere, maar dat hoort er nou eenmaal bij.
De bovenste lap heeft alleen in een potje gelegen en was er met kleine plooien ingelegd. Het heeft een poosje in het smeltwater gelegen.

Last week we had pretty much snow in our part of the country, but I didn't have time for snowdyeing because of the three day workshop with Elin in Tilburg. Last Sunday it was the last chance to get my chances as you could read in my last blog. It was a good idea that I have done this, because now it is green and very wet outside.
Here are my results. You can see I was still in the mood for folding. Not all the fabrics are great, but that is part of the proces.
The first fabric was alone in the little bucket and stayed in the melted water for a while. It was pleated.

De volgende twee hebben gedraaid vanuit het midden in het bakje gelegen. En geen idee meer welke van de twee in het smeltwater heeft gelegen. Maar wat maakt het uit, ze zijn erg leuk geworden.

The next two were twisted from the middle. But I have no idea anymore which one was in the melted water. But who cares? I like them.


Hier dan weer even het "betere" vouwwerk. Het blijkt dat hier de verf toch erg moeilijk doorheen komt. Je kunt het natuurlijk ook niet even lekker kneden zodat de verf in de tussenliggende lagen komt. Maar geen probleem, deze ga ik een kertje oververven. Wel heel bijzonder te zien dat er twee totaal verschillende lappen uit dezelfde sneeuwpot komen. De bovenste heeft onder in het smeltwater gelegen.

And some real folding. It was hard for the dye to reach the fabric. But no problem, I can redye this fabric. The first one was in the melting water. These two fabrics were in the same bucket, but how different are the results!
En dan nog een paar vouwsels vanuit het midden. Ook erg verschillend van kleur, maar heel verrassend.

And some radiating foldings. Very different of color, but I think they are fascinating.


En deze laatste lap is erg groot en heeft in een grote emmer sneeuw gelegen. Al met al zijn de kleuren niet heel intensief, maar ik vind dat er wel een prachtige tekening in zit. Mogelijk dat er nog een extra verfbadje aan toegevoegd gaat worden en/of dat ik er aan de onderkant een stuk afhaal.

And this last fabric is a big one. Although the colors aren't as bright as I wanted, I do like the pattern. Probably I will redye this one and/or I cut a piece from the bottom.

12 opmerkingen:

Nienke zei

Oh oh oh dat is toch genieten, ik zou bijna hopen dat het weer ging sneeuwen. Volgende week.

Hannie de Beer zei

Hoe dan ook ze zijn geweldig ! Allemaal heel uniek en mooi!

Elizabeth zei

Prachtige resultaten. Toch allemaal net weer even anders dan de vorige ....

els zei

Ze zijn echt prachtig geworden en allemaal met een verschillende tekening.

Janien zei

Heel erg mooi geworden. Bijzonder om elke keer weer zulke mooie lappen te zien overal.

Dea zei

Wauw, prachtig!

José zei

De grootste lap tekent toch wel heel mooi

Christina zei

Ze zijn prachtig geworden. En die onderste: niets afsnijden hoor. Hij is prachtig zoals ie is.

ann vanherle zei

Wat kan die sneeuw ons toch blij maken

FLR zei

Fantastisch resultaat! Nix afsnijden hoor....

Joke zei

Wat een prachtige lappen heb je. Ik wordt zooo jaloers op al die wel gelukte sneeuwververs.

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Prachtige resultaten. Als het weer sneeuwt ga ik ook weer eens strak vouwen.