maandag 29 april 2013

een lekker weekend

We zijn heerlijk een paar dagen weggeweest en hebben ons lekker laten verwennen door mijn schoonouders. Om te beginnen zijn we naar De Middelste Molen in Loenen (Gld) geweest. Het is de enige papierfabriek in Nederland die nog in oude staat is. Nog steeds wordt er papier vervaardigd. Leuk om ook zelf wat papier te mogen scheppen. We hebben er een zeer leerzame rondleiding gehad. En natuurlijk ben ik ook naar huis gegaan met een stapeltje mooi papier.

Last weekend we stayed a few days with my parents-in-law. We visited a paper mill.

Het papier hangt te drogen.

Op zondag zijn we naar het Breda's Museum geweest waar nog tot en met 5 mei de tentoonstelling European Art Quilts VII te zien is. Het is echt kicken als je een quilt van jezelf in een museum tegenkomt. Buiten dat is het een prachtige tentoonstelling en zeer de moeite van het bekijken waard. De quilts zijn met aandacht opgehangen en komen prachtig tot hun recht op de witte of zwarte wanden. Extra leuk was het dat we met Nadia hadden afgesproken. We wonen zo ver uit elkaar en zien elkaar zelden. Nu even tijd voor koffie en samen de quilts bekijken.

Sunday we went to the Museum in Breda for the exhibition of European Art Quilts VII. I am so proud to see my quilt hanging in a museum! And it is really a very beautiful exhibition.

Inmiddels komen er ook weer wat kleine werkjes uit mijn handen. Ik ben bezig geweest met een kleine voorbereiding voor onze bee. We willen een klein werkje à la Gilda Baron maken. Het is leuk om eerst een achtergrondje te stempelen en daar dan met de naaimachine en met de hand op te gaan borduren. Ik ben begonnen met een mislukt lapje. Al met al is het toch een leuk geheel geworden. Sorry van de schaduw over de foto.

And I made some small work. This work is inpired by Gilda Baron. Stamping, machine and hand emroidery.

Natuurlijk kun je ook starten met een mooi lapje uit de winkel. 

En nog een basis van een zelfgeverfd en gestempeld lapje. Het was een heerlijk handwerkje op de bank bij mijn schoonouders. Een beetje verslavend is het wel, want ik heb nog meer lapjes in voorbereiding.

En dan hadden jullie nog een lijstje tegoed van mij. Onderstaand werkje heb ik aan een lieve vriendin kado gedaan. Inmiddels heeft ze het ontvangen, dus mag het ook op mijn blog.

11 opmerkingen:

Beth zei

How wonderful for you to see your own work in a museum!!

Marrie-jette zei

Wat een lieve werkjes heb je gemaakt!Ik vind ze echt schattig!

Nienke zei

Ja dat museum ziet er erg goed uit ik ga donderdagavond zelf een kijkje nemen! Maar je nieuwe werkjes mogen er ook zijn, superleuk!

Hannie de Beer zei

Jazeker, schitterend de tt in Breda. Geeft natuurlijk een kick om je eigen mooie werk daar te zien hangen!
Papier scheppen is ook een aparte bezigheid met mooi resultaat. Zogauw het warmer weer is ga ik ook weer doen buiten!
En wat zijn je werkjes schitterend ! Zo fijntjes, echt fraai.

christina zei

fijn dat je weer lekker bezig bent

ann vanherle zei

mooi werk

Suus zei

Je bent weer lekker bezig geweest zie ik en mooie werkjes heb je gemaakt. Ik heb je quilt zien hangen in Breda en hij is prachtig je kunt er dan ook zeker trots op zijn. en nog even nagenieten natuurlijk.

Liesbeth Wessels zei

Goed om te lezen dat er tijd is voor deze leuke dingen. Prachtige miniatuurtjes! en die papiermolen is geweldig toch. groeten van liesbeth

mia zei

Goed dat je weer inspiratie hebt opgedaan en gekregen. Je kleine werkjes zien er heel leuk uit. En dat kadotje je vriendin zal er blij mee zijn.

Fenny Wilms zei

vooral de schilderijtjes, zijn prachtig geworden,
hoor
groetjes Fenny

hilde zei

ik ben via christina haar blog op de jouwe belandt wat maak je prachitge dingen ,, mijn quilts zijn meer tradioneel, maar zou gelijk eraan willen beginnen bravo