zondag 17 november 2013

druk weekend!

Dit weekend was druk, maar erg leuk. Het weekend startte met de OpWegNaarArt groep van Marjon Hoftijzer. We zijn weer druk aan het werk gezet om een quiltje te ontwerpen. Daarna naar mijn schoonouders en zaterdag richting Gent. In Gent is momenteel de tentoonstelling van de European Art Quilts VII te zien en het is natuurlijk heel leuk om je eigen quilt daar te kunnen zien "hangen".

Want wat bleek, de quilt hangt niet, maar ligt. Heel apart hoe de tentoonstelling is opgebouwd in het MIAT. Heel ruimtelijk, mooi licht, en de quilts kun je goed bekijken. Het is weer een zeer smaakvol geheel geworden.

Het MIAT is gevestigd in een oude textielfabriek en toont verder de ontwikkeling van de vervaardiging van textiel door de eeuwen heen.

Een extra mooie bijkomstigheid was de ontdekking van De Gouden Pluim. Een winkel die wordt aangeraden door Rita Trefois, waar ik een paar weken geleden les in batikken van heb gehad. Alle bijzondere wassoorten voor de batik zijn daar te koop. En nog heel veel meer!
Het was een feest om in deze winkel te shoppen. Je kunt er zelf (bijna) niks vinden, want het staat er mutje vol, maar wat een verscheidenheid aan artikelen! Gelukkig was deze meneer zeer geduldig en is in alle hoeken van de winkel geweest om alle materialen voor mij bij elkaar te zoeken. Bepakt en bezakt gingen we de winkel weer uit!

Gelukkig heeft mijn echtgenoot ook een hobby: namelijk stripboeken. En ook die zijn in Gent te koop. België is hét land voor stripliefhebbers. Dus vooruit, ook nog even naar een stripwinkel!

En hebben we dan helemaal niks van Gent gezien? Natuurlijk wel. De prachtige oude huizen langs de Graslei moeten natuurlijk weer bewonderd worden.

Heerlijk om er zo even tussen uit te zijn geweest en ik ben met veel nieuwe materialen en inspiratie thuis gekomen.

6 opmerkingen:

ann vanherle zei

Gent is mijn lievelings stad om te gaan winkelen!!!

Hannie de Beer zei

Geweldig, wat een leuk weekend, Je quilt "ligt" daar erg mooi, en super toch zon winkel waar je alles op "was" gebied kunt kopen!

nadia zei

Wat fijn Marjolijn dat je weer "on the road" bent. Een heerlijke "belse" winkel lijkt me dat, bij Zijdelings staat het ook vol maar hier is een maatje erger denk ik.....Groetjes, Nadia

Beth zei

Sounds like a wonderful trip!

Quilts and Newf's zei

Marjolijn goed om te lezen dat je met inspiratie thuis bent gekomen,ben benieuwd hoe je je inspiratie om gaat zetten in "werk".
gr JEB

els zei

Dat klinkt inderdaad als een heerlijk weekend Marjolein en dan ook nog eens nieuwe materialen en inspiratie opgedaan.
Wat een verrassing bovendien om je quilt nu eens te zien liggen!