maandag 25 november 2013

en alweer een weekendje weg

Het houdt maar niet op, want we waren alweer een weekendje weg. Dit keer naar Amsterdam.Vooral zaterdag hadden we een prachtige dag. De Amsterdamse grachten met een zonnetje zijn natuurlijk Kijk toch eens wat een mooi plaatje dit oplevert.

We hebben o.a. een bezoek gebracht aan het Rembrandthuis. Er was zelfs een mogelijkheid om zelf te ervaren hoe het is om een ets te maken. Je kon dit doen door op een plastic plaatje te krassen en daar een afdruk van te maken. Natuurlijk moest dit uitgeprobeerd worden.

In de Amsterdamse binnenstad wonen ook erg veel Chinezen. En dat is zelfs te zien aan de straatnaambordjes.

Een van de redenen om naar Amsterdam te gaan was de tentoonstelling in het Stedelijk Museum van Kazimir Malevich. Dit is een prachtige overzichtstentoonstelling van zijn werk.

Een echte aanrader!


Daarnaast hebben we ook nog werk gezien van Kandinsky in het Joods Historisch Museum en de Ming tentoonstelling in de Nieuwe Kerk. We hebben er dus een zeer cultureel weekend van gemaakt.

4 opmerkingen:

Beth zei

Boy does that sound like a great weekend. The weather looks wonderful too!

Ineke zei

Dat was dus lekker cultuur opsnuiven.

Hannie de Beer zei

Een erg leuk weekend! Ming en Malevich staan ook nog op ons lijstje voor de Kerstvakantie, nu eerst de surprises afmaken voor 5 dec!

Leny Huneman zei

Zo, dat lijkt wel een inhaalslag. Je moet wel extra overstromen van inspiratie. Fijn toch om al dat mooi's te kunnen zien.