maandag 10 oktober 2011

Kadootjes

Om te beginnen heb ik mezelf een kadootje gegeven. Onderstaand boek had ik gezien in Ste Marie aux Mines bij Isabelle Wiessler. Zij had dit boek als inspiratiebron gebruikt voor haar kleine kunstwerkjes. Quiltjes zijn het eigenlijk niet te noemen.
In dit boek staan prachtige foto's van boombast. Zo inspirerend!

Ik heb Isabelle gemaild of ik haar werk op mijn blog mocht zetten en deze foto's staan er dus met toestemming van de maker! Zie hier een aantal werken geïnspireerd door bovenstaand boek.


Zijn ze niet geweldig? Ik ben tweemaal naar haar expositie gaan kijken. Zo bijzonder vond ik het. Ze had trouwens nog veel meer mooie dingen gemaakt, maar ja, je moet natuurlijk ergens een keuze maken.En gisteren kreeg ik spontaan een kadootje van een vriendin van mij. Ze had een intervieuw gehoord met Renate Dorrestein en vond dit direct een boek voor mij. Hoe zou ze daar nou toch bijkomen?Een korte beschrijving van dit boek dat afkomt van de website van de uitgever:


"De stiefmoeder gaat over een loyaliteitsconflict in een samengesteld gezin, waarbij jarenlang verzwegen frustraties genadeloos aan het licht komen. Het verhaal wordt achtereenvolgens verteld door stiefmoeder Claire, haar man Axel en diens 16-jarige dochter Josefien. De roman werpt de vraag op of liefdesgeluk sterker kan zijn dan de bloedband tussen ouder en kind. Of blijft een stiefouder altijd een lichaamsvreemd orgaan dat onvermijdelijk wordt afgestoten? Renate Dorrestein slaagt er als geen ander in de tijdgeest haarscherp te vangen en excelleert in originaliteit en humor."En het bijzondere daarbij is dat de stiefmoeder een quiltster is. Hoe verzin je dit toch bij elkaar? Diegenen die mij ook echt kennen zullen beseffen dat ik dit boek direct ga lezen, want wat ben ik nieuwsgierig!!

16 opmerkingen:

Marion zei

Twee geweldige boeken, veel inspiratie en lees plezier!

Anoniem zei

Echt een verwennerij die mooie boeken. Veel inspiratie en leesplezier.
Marjo

Hannie zei

Boeken heb je nooit genoeg. Ook zeze zul je met plezier lezen! Ik zal er ook eens achterheen gaan bij de bieb.Veel inspiratie!

Hannie zei

Het boek Bark lijkt me ook geweldig! Wat een mooie werkjes .Daar zul je zeker veel plezier van hebben!

Ineke zei

Ik heb haar website wel 4 keer bekeken n.a.v. het verslag van Nienke. Ook ik ben er HELEMAAL ondersteboven van. Het lijkt erop of het geschilderd is en niet gequilt. Zo geweldig!!

Fenny zei

als je hem uit hebt, zou ik hem misschien dan mogen lezen...al ben ik niet een echte lezer op dit moment

Siny zei

Prachtige boeken....
Zag Bark vanmiddag al even!
Groetjes Siny

joke zei

Wat een prachtig werk van Isabelle en naar dat boek van Renate Dorrestein ga ik zeker ook op zoek. Onze kinderen zijn inmiddels de deur uit maar o wat is het moeilijk een samengesteld gezin. Ik begrijp uit het verhaal hierboven dat jij daar ook ervaring mee hebt.
Hartelijke groet,
Joke

ina zei

Mijn boek heet Rinde. Ik heb dus de Duitse versie. Isabelle maakt erg mooi werk. Een verademing.

Een "patchworkfamilie" kan ook heel gezellig zijn. Renate heeft er vast weer een bijzonder boek van gemaakt. Voor alle stiefmoeders en -vaders.

Liesbeth Wessels zei

Prachtig die bewerking met houtschors, ga vanmiddag meteen in het bos kijken. Je bent wel een bofferd met 2 boeken die een schot in de roos zijn. geniet ervan. groeten van liesbeth

Suus zei

Prachtige werkjes vooral die eerste schitterend. Heerlijk om een goed boek te lezen, veel leesplezier.

Catharina Maria zei

Wat een inspiratie alleen al door de foto's , geweldig .
Groet van ♥RINI♥

Christina Fokkema zei

Het eerste boek verbaasd me niets dat je die gekocht hebt. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik isabella haar werkjes in het echt stukken mooier vind uitkomen dan op een foto. Maar dat is meestal zo he.

En dat boek over stiefmoeders moet ik maar es bestellen bij de bieb, wellicht kunnen we er iets van leren.

Zonja zei

Prachtige boomstammen, echte kunstwerken!!
Is het 2de boek inmiddels uit??

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Kun je het ISBN nummer van het boek Bark geven het lijkt mij prachtig. Frankrijk TT schijnt echt de moeite waard zijn ,wie weet ga ik volgend jaar ook eens kijken.

Martine zei

'Per ongeluk' op je blog terecht gekomen. Viel gelijk met mijn neus in de boter. Ook ik heb het boek Bark gelijk besteld toen ik thuis kwam. En inderdaad prachtige quilts.
Ga nu nog even op je blog rondneuzen.
groeten Martine