zondag 23 oktober 2011

Utrecht

Dit weekend zijn we naar mijn geboortestad Utrecht gegaan. Altijd heerlijk om daar weer even rond te lopen. Mijn lief kende de binnenstad eigenlijk niet goed, dus het werd hoog tijd daar eens verandering in te brengen. Afgelopen zaterdag hebben we een heerlijke stadswandeling gemaakt. De vismarkt en de dom zijn natuurlijk geliefde plekjes in de oude binnenstad. Een heerlijke appelbol bij Graaf Floris kon natuurlijk niet ontbreken.

Nog altijd wordt ik getroffen door de stilte in de kloostertuin die bij de Domkerk is. Zo'n mooi plekje en de venstertraceringen zijn zo bijzonder. Misschien moet ik dat toch maar eens als inspiratie voor een quiltje gaan gebruiken.


Helaas heeft de grote stad ook zo zijn nadelen. Nadat we een gezellige avond bij mijn zus hadden gehad, kwamen we weer terug bij onze auto. De zij-achterruit bleek ingeslagen te zijn en ons weekendkoffertje was doorzocht. Kennelijk hadden ze gehoopt op een laptop in het koffertje (dat toch echt wel onzichtbaar in de kofferbak stond), maar waren ze niet geïnteresseerd in onze tandenborstel en schone onderbroek, want er was niets weg. Wel een heleboel glas en ergernis, natuurlijk. We hebben ons weekend er niet door laten verpesten.9 opmerkingen:

Aart zei

Gelukkig heb je je door een kapotte autoruit niet uit het veld laten slaan, maar toch is het een domper, er is iemand in je spullen aan het zoeken geweest. Ik vind het ook weleens leuk om weer door Utrecht te struinen en ken ook diverse leuke plekjes, mijn wieg stond er ongeveer 20 kilometer vandaan en ik heb er de middelbare schooltijd doorgebracht.
http://quiltaart.blogspot.com

Janny de Roo zei

Wij vinden de grachtenterrasjes altijd zo gezellig en de bloemenmarkt op zaterdag...!
Jammer van je autoraam, maar je bent vast wel verzekerd tegen zoiets...?

modern art zei

Oh wat is dat balen als je een leuke trip achter de rug hebt. Het belangrijkste is toch dat het maar materiele schade is.
Jullie weekend ziet er gezellig uit, en die ramen daar kan je wel wat mee op stof en zo.
gr.mia

Hannie zei

Ja, dat is echt balen als je na een fijne dag dit aantreft!
Geluukig niets ontvreemd, maar wel lastig zo'n schade!
Utrecht is een heerlijke stad om te vertoeven!

Suus zei

Dat is echt balen, wat goed om je weekend er niet door te laten verpesten. Utrecht is zo`n leuke stad.

Siny Nijmeijer zei

Wij hebben de Dom en de tuin eens bezocht in de stromende regen, zelfs toen was het mooi!
Vervelend gedoe met je auto dan hé!
Groetjes Siny

Nienke zei

Nou ook toevallig, mijn autoraampje is maar 1x ingeslagen, ook in Utrecht bij de jaarbeurs parkeergarage. De mooie stad maakt gelukkig veel goed!

Corinne zei

Gelukkig heb je een fijne dag gehad en straks ben je de ingeslagen ruit vergeten en onthoud je de fijne dag.

Anoniem zei

hoi Marjolijn
wat een vervelend slot van dat weekend! echt balen!je ziet het wel op de reclame maar als het je echt overkomt dan is dat wel wat! alleen al het idee dat ze in je spullen zitten te graaien!grrrr!
gr katrien