donderdag 17 november 2011

een dag vol verrassingen

Het mooiste moment van vandaag was wel dat mijn geliefde weer thuis kwam na een paar dagen voor het werk in India te zijn geweest. Als je maar 3 dagen in India bent is er natuurlijk weinig tijd om te shoppen, maar hij heeft toch goed zijn best gedaan. Hij kwam thuis met 11 m zijde. Het bijzondere is dat het vooral lappen onbewerkte zijde zijn, dus die kan ik gaan verven. Rechts zie je 3 grotere lappen liggen (ieder 2 m) van verschillende soorten zijde, daaronder 2 wat grovere structuren die bestaan uit katoen en zijde (ieder 1 m). Bovenaan nog 3 lappen gekleurde zijde van ieder 1 m. Het voelt allemaal wat stug aan, dus ik zal het waarschijnlijk wel eerst moeten wassen. Maar eigenlijk kan ik niet wachten om hier wat van te gaan maken.


In dit grappige winkeltje zijn de stoffen uitgezocht. Dat kostte, geloof ik, nog heel wat moeite. Het ligt niet in een toeristendeel van Pune, dat betekent dus dat er geen Engels wordt gesproken. Kennelijk is hij er toch goed uitgekomen!


En dan lag er vanmiddag bij de post nog een dikke envelop uit Frankrijk. Ik heb nog steeds email contact met Marie-Claire uit Frankrijk. Ik heb haar ontmoet tijdens ons verblijf in Ste Marie aux Mines in september. Zij logeerde in hetzelfde huis als wij. Zij heeft allerlei patroontjes opgestuurd van tasjes e.d. die ze zelf heeft gemaakt met een foto erbij. Misschien zal ik er niet veel van gebruiken, maar het is natuurlijk wel ontzettend lief hoeveel moeite ze doet. Ik kan dus ook aan het werk om wat leuks voor haar te verzamelen. In ieder geval natuurlijk een paar leuke fibermailkaarten. Dat komt vast goed.


11 opmerkingen:

Ineke zei

Super!! Wat lief van je man. Nu zul je de blauwe plekken wel snel vergeten.

marjolijn zei

Zo lijkt het toch net of manlief de blauwe plekken heeft veroorzaakt en wat goed te maken heeft. Maar dat is niet zo hoor!!!

Fenny zei

jee mwat ziet dat er leuk uik, en nu maar weer verven...........ik ben erg benieuwd naar de resultaten hoor, je boft maar met zo'n vent

Fenny zei

oeps zonder bril zitten te typen sorry, voor de fouten

Siny Nijmeijer zei

Ontzettende mooie stoffen!
Wat heerlijk dat Joppe weer thuis is!
Groetjes,
Siny

Hannie zei

Een superdagje dus. Wat een rijkdom al die meters zijde! Daar zul je wel raad mee weten.
Maar ook lief dat pakje uit Frankrijk, ook al weet je nog wat ermee te doen?
Veel plezier met alles!

modern art zei

Wat een hoog aaibaarheidsgevoel krijg je van die stapel, en wat een lieverd is die man van je. En nu maar een planning maken van wat je wilt gaan maken. gr. mia

Suus zei

Wat heerlijk zo mag hij vast nog wel eens vaker op reis. Leuk dat hij een foto van de winkel heeft genomen.

Anoniem zei

Wouw!!!! Prachtige zijdes. Wat een lieve man om daar zoveel moeite voor te doen.
Gezellig zo'n verwennerij uit Frankrijk.
Marjo

Christina Fokkema zei

zo'n verwendag kon je wel gebruiken.

Wat leuk dat je nog steeds contact met hara hebt,

Nienke zei

11 meter zijde.... Oh daar kun je alleen maar van dromen. Nou ja, jij niet meer :-). Veel plezier ermee!