maandag 5 september 2011

pyramides

Voor de fibermailgroep hadden we afgelopen zomer een duoproject. Er werden duo's gemaakt en ik werd gekoppeld aan Marja. De opdracht was dat je elkaar een mooie lap stuurt van 50 x 50 cm. Van deze lap moest je dan een gebruiksvoorwerp maken. Verder was je daar helemaal vrij in. Marja had een mooie roze lap gestuurd die ze op een heel speciale manier had bewerkt. Geen idee meer precies wat. Probleem is dan wat ga je hier van maken? Ik heb uiteindelijk gekozen voor 2 maten pyramidevormige etuis. Ik heb er een eigen lapje (een gekochte batik) bijgekozen. Ik heb eerst een sandwich gemaakt en daar flink op zitten quilten. Verder wat versierd met een cordonsteek en met de hand wat spaghettisteekjes en pailletten opgenaaid. Daarna heb ik er 2 pyramides van genaaid. En van een restje heb ik nog een fibermail kaart gemaakt.

Hierbij nog even vanaf een andere hoek gefotografeerd. (Met dank aan Marja, omdat ik zelf vergeten was de foto's te maken).


Bij de kaart kwam ik nog tot een vervelende ontdekking. Toen ik het lapje op de fast2fuse wilde strijken, bleek het mooie borduurgaren direct vast te smelten aan de strijkbout. Wat een geluk dat ik de pyramides niet hoefde te strijken. Stel je toch voor dat ik er toen was achtergekomen.

Morgen zal ik laten zien wat Marja voor mij heeft gemaakt.

6 opmerkingen:

modern art zei

Hoi Marjolijn, gelukkig ben je weer te zien met je werk.
Leuke tasjes zijn het geworden.
gr.mia

Johanna Zweden zei

Wat enig, en wat een schitterende kleur.En wat een leuk project
Groetjes Joke

Hannie zei

Fijn, nu zijn ze wat duidelijker te zien dan op de site.Leuk om zo'n etui te krijgen met een miniversie erbij!Je hebt ze weer echt op de Marjolijn manier gemaakt. Veel en mooi quiltwerk!

Liesbeth Wessels zei

Wat enig die piramide tasjes. Schitterend gemaakt en wat een mooie kleuren. groeten van liesbeth

Zonja zei

Ook al zo mooi!!!

Siny zei

Jaah, het aanmelden is gelukt!!
Ben ik erg blij om.
Mooie etuitjes Marjolijn, mooi kleurtje.
Groetjes Siny