woensdag 7 september 2011

tasje van Marja

Ik was gisteren zo in de ban van mijn zwarte lapjes dat ik helemaal vergeten ben het etuitje te laten zien dat Marja voor mij heeft gemaakt bij de duoruil. Dat had ik jullie natuurlijk wel beloofd. Ik had haar een gesneeuwverfde lap gestuurd. Ze heeft het etuitje versierd met een prachtige vilten bloem en veel siersteken. Is het geen schatje geworden? Hier de voorkant:

en hier dan de achterkant. Daar is het borduurwerk goed te zien.


Maar ja, jullie zijn natuurlijk ook allemaal nieuwsgierig wat er uit de rest van de verfzakjes is gekomen. Vooruit, ik zal jullie nog even verwennen met 2 lapjes. Natuurlijk hou je altijd wat restjes verf over (die je natuurlijk ook prima zou kunnen bewaren) en daar wil je dan nog wat mee. Ik heb bij 2 lappen wat willekeurige restjes gegooit en dan krijg je dus dit als verrassing er uit. Zo wil je toch wel verrast worden? Een prachtige blauw/groen/gele lap,


en een rode lap.

Tja, en wat zal ik daar nou eens mee gaan maken? Ooit zullen ze weleens van pas komen.

Op de hele serie moeten jullie nog even een dagje wachten. Ze zijn klaar en staan hier heel mooi te wezen. Morgen laat ik dit stapeltje zien, dus nog even geduld!

En nog even terugkomend op de zwarte serie van gisteren. Speciaal voor Liesbeth hier het opbouwschema van de verf: 0,5 - 1 - 2 - 4 - 6 - 8 - 10 - 15 - 20 - 25 - 30 - 40 ml per zakje. Voor kleinere lapjes de hoeveelheid evt halveren.

En Christina had zelf bruinig/zwarte lapjes gekregen na het verven met onyx. Dat is natuurlijk altijd heel spijtig. De mijne zijn wel iets bruinig maar hebben toch echt een grijze tint. En ik vind ze zelf toch ook heel mooi. Al zijn de kleuren met jet black wel intenser. Maar zoals ik bij Dineke heb geleerd moet er altijd een modder of poep kleur in je quilt zitten. Daar zou je die lapjes toch mooi voor kunnen gebruiken.

8 opmerkingen:

Ineke zei

Zolang je de laatste kleuren maar niet ruikt vind ik het best. Idd krijg je met Jet Black het diepste zwart. Het is net waar je voor kiest. Ik heb laatst met onyx geverfd en de lap er niet te lang in laten staan, juist om een blauw/grijze kleur te krijgen. En dat is goed gelukt.
http://ineke-rens.blogspot.com

Hannie zei

Op de site zag ik je tasje al. Erg leuk,en hier nog beter te zien! Een mooi gebruiksvoorwerp!
Je lappen geverfd met de restjes zijn prachtig! Daar valt heel wat mee te doen. Een goed idee komt wel vanzelf!

Johanna Zweden zei

Wat een schitterende lapjes, en dat tasje enig.
Groetjes Joke

Nienke zei

Wat heb je een heerlijk verfvirus te pakken! En ik vind je nieuwe achtergrond ook mooi!!

Liesbeth Wessels zei

Ja inderdaad jouw achtergrond is dat een foto van een quilt van jezelf ?
Bedankt voor de verhouding die heb ik nog even gekopieerd. Had Christina andere basislappen ??

Mooie etui heeft Marja ervan gemaakt. groeten van liesbeth

Christina Fokkema zei

Leuk tasje, maar hij ziet er wel heel klein uit.

Siny zei

De 2 "extra" lapjes zijn prachtig!
En een leuk tasje!
Groetjes Siny

Corinne zei

Prachtige lappen geworden, vooral de blauw/groene vind ik erg mooi.