dinsdag 20 september 2011

Val d'Argent

Afgelopen week ben ik samen met Christina en Fien naar Ste Marie aux Mines in de Elzas (Frankrijk) afgereisd. Een dag later troffen we daar ook Nienke en Marijke, die in het appartement naast ons logeerden. In ste Marie en 3 naast gelegen dorpjes is ieder jaar in september een grote quiltmanifestatie. De meeste exposities zijn in Ste Marie. Tussen de dorpjes rijdt een shuttlebus. Geweldig geregeld allemaal. De meeste exposities zijn in kerken. Hieronder een overzicht van het Belgische Gilde.

In Ste Croix aux Mines hing een tentoonstelling van het werk van Hilde van Schaardenburg. Ik ben diep onder de indruk van wat Hilde maakt. We kennen elkaar van De-Uitdaging en hebben duidelijk even heel veel plezier gehad.


Ook zijn er veel winkeltjes te vinden. Voor mijn gevoel wel erg veel traditionele materialen. Ook kon je de longarm Lenni van APQS uitproberen. Dat was voor mij echt onweerstaanbaar. Oh wat een leuk speeltje is dat. Nee, ik heb hem niet gekocht, paste absoluut niet binnen mijn budget, helaas.

We zaten in een appartement net buiten Ste Marie. Op een heerlijk rustige berghelling. 's Nachts werden we wakker gehouden door brullende herten. Dat was wel heel bijzonder.


Wij waren niet alleen in het huis. Behalve 2 appartementen werden er ook kamers verhuurd, waar Franse quiltsters uit Bretagne logeerden. Dat was natuurlijk ook een gekakel van jewelste. En ze vonden het ook heel leuk om onze belevenissen te horen. Het is wel heel vermoeiend zoveel Frans kletsen, maar oh wat was het allemaal leuk.


5 opmerkingen:

Hannie zei

Lijkt me geweldig om zo een paar dagen door te brengen in Val d'argent. Om zoveel te zien en mooie indrukken op te doen, met gelijkgestemden. En natuurlijk hebben jullie de nodige inspiratie opgedaan!

Christina Fokkema zei

je hebt er een mooi verhaal van gemaakt.

Johanna Zweden zei

O wat had ik daar graag bij willen zijn, wat een ervaring! heb zitten genieten van je verhaal, en ja wat kunnen die herten een lawaai maken hé! dat hebben wij hier een paar maal per week, in Zweden.
Groetjes Joke

nadia zei

Wat een heerlijke dagen hebben jullie en France gehad! Ziet er heel gezellig uit en ja wat maakt Hilde toch prachtige dingen!!!

Nienke zei

Leuk om de foto´s en het verhaal hier terug te lezen!