dinsdag 7 februari 2012

Een gebruikte jas

Het laatste thema dat we voor De-Uitdaging moesten maken heeft nog niet op het blog gestaan. Dat had alles te maken met de tentoonstelling in Vijfhuizen, waar dit thema de primeur had.
Het thema was: Gebruikt. Ik vond het zelf een lastig thema. Ik hou er namelijk helemaal niet van om met allerlei gebruikte materialen te werken als oude lappen of sinaasappelnetjes. Tja, wat doe je dan?
De laatste maanden ben ik druk in de weer geweest met thermofaxscreens. En toen was het daar opeens, een brainwave! Ik heb namelijk 2 mooie screens met veren en toevallig had ik niet zo lang geleden een zak met veertjes gekregen van mijn schoonmoeder. In mijn ogen de restanten van een vogeljas. Toevallig lag er ook nog een oude jas van mijzelf in de kast. En ziedaar mijn materialen die bij dit thema passen. Het quiltje heet dan ook: Een gebruikte jas.

En hier een detail van de quilt waarin het label van de jas is verwerkt. Alleen de merknaam vind ik al mooi: Et Dieu créa la Femme.


En nog een detail waarop een aantal van de gebruikte screens goed zichtbaar zijn.


En op deze foto's zijn ook de gebruikte parelhoenveertjes goed te zien.


Het quiltje is gemaakt van zelfgeverfde stoffen en ook resten van mijn eigen jas. Op alle stoffen is geprint met de screens. De titel van de quilt is geschreven met discharge pasta.

10 opmerkingen:

Ineke zei

Mon dieu, c'est bon!
Met wat voor pen schrijf je met discharge?

Nienke zei

Hoe origineel, en wat ko en de veren zo mooi uit!

Hannie zei

Zoals ik al zei: heel origineel dit idee en verwerking! Een echte blikvanger met die parelhoenveertjes!

Christina Fokkema zei

Deze is prachtig. Zie ik daar een bekende techniek?

nadia zei

Wat leuk om te zien wat iedereen er van gemaakt heeft, deze is ook weer zo goed gevonden en prachtig uitgewerkt! Groetjes, Nadia

Corinne zei

Prachtige werk geworden ondanks dat je moeite met het thema had, apart geworden, heel goed gevonden. Vooral dat disgarge gedeelte vind ik heel byzonder.

Suus zei

Hij is prachtig, goeie brainwave zeg. En de veertjes doen het er erg leuk in.

Jose zei

Wat even sudderen al niet met je brain doet. Knap gevonden.

Anoniem zei

Mooi met die tekst en veertjes.

Dea zei

Knap dat je het thema zo naar je eigen hand hebt kunnen zetten. Erg mooi geworden!