woensdag 1 februari 2012

Geluk

Enige tijd geleden ben ik gevraagd om mee te werken aan het theaterproject Geluk dat gaat plaatsvinden in de Veenkoloniën en wel in Zuidwending (vlakbij Veendam). Dit is "een culturele onderneming, gebaseerd op korte verhalen van de Russische schrijver Tsjechov". Er worden 3 grote kubussen gebouwd, waarin de toneelstukken van Tsjechov worden opgevoerd. Voor iedere kubus moet een grote quilt van ca. 4,5 x 4,5 m gemaakt worden. Hiervoor zijn Rita Berghuis, Marijke de Boer en ik gevraagd.

Hierbij een klein proefstuk van mijn ontwerp. Mijn verhaal speelt zich helemaal af in een nevelig bos. Ik heb geprobeerd dat beeld te vangen in enorme gestileerde bomen. Voor dit project ben ik nu druk bezig om enorme lappen stof te verven. Binnenkort kan ik gaan beginnen aan de eerste panelen.
Op de site van de gelukscompagnie staat meer te lezen over dit enorme project. Onder het tabblad programma staat ook informatie over de kubussen en de quilts. Binnenkort verschijnen er onder het tabblad mensen ook filmpjes over de mensen die bij dit project betrokken zijn. Inmiddels zijn de eerste paar filmpjes geplaatst. Marijke en ik zijn hiervoor al geinterviewd. Geen idee wanneer deze filmpjes geplaatst worden.

Al met al natuurlijk een heel spannend en groots project. Voor het naaien van de panelen roepen we ook de hulp in van onze (art)quiltgroepen. De quilts moeten begin mei klaar zijn en het hele spektakel staat te gebeuren in juni/juli van dit jaar.
Binnenkort is er vast en zeker meer te lezen over dit project. Ik zal proberen de vorderingen hier regelmatig te laten zien.

9 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Wat een enig project, erg leuk om aan mee te doen. groeten van liesbeth

Aart zei

Wat een leuk project, een eer om hieraan mee te doen. Succes! Ik zou het fijn vinden als je ons op de hoogte houd.
http://quiltaart.blogspot.com

Johanna Zweden zei

Wat mooi
Fijne dag groetjes Joke

nadia zei

Wat een prachtig project om aan deel te mogen nemen! Keileuk dat ze jou dat voor uitgekozen hebben, daar mag je best trots op zijn. Ik blijf je volgen...Groetjes en Matisse is in de maak :)

Hannie zei

Een geweldig project!Een hele eer om daarvoor te worden uitgekozen!En wat een prachtig ontwerp heb je gemaakt. Je houd ons wel op de hoogte van de vorderingen?

Chriss-Cross zei

Schitterend proefstuk. Ben benieuwd hoe je dat in 4,5 bij 4,5 meter uit gaat voeren. Wat een megalap!

Siny Nijmeijer zei

Je "proefje" is al heel mooi, hoe mooi wordt de grote dan?

Nienke zei

Ja ik ben ook weg van ne gestileerde bomen, erg leuk dat je hiervoor gevraagd bent!

Dea zei

Wat leuk om aan zoiets te mogen meewerken! En een eer om ervoor te worden gevraagd. Je proefstuk vind ik erg mooi! Wel een uitdaging om van die megalappen te maken. Ik blijf je volgen.